22 t/m 28 november Leger des Heils Fondsenwerving

De Stichting Leger des Heils Fondsenwerving is verantwoordelijk voor het werven van fondsen.

Wie betaalt al ons werk?
De activiteiten van het Leger des Heils kosten geld. Dit geld komt van verschillende kanten. Ongeveer negentig procent van onze totale kosten wordt betaald door de overheid. Het zijn subsidies die alleen besteed worden aan doelen, die de overheid aanwijst. Verder betalen onze cliënten zelf zo’n tien procent van onze kosten via een eigen bijdrage. Maar… subsidies en eigen bijdragen zijn niet genoeg voor al het werk dat wij willen doen.

Hoe belangrijk zijn giften en nalatenschappen?
Er zijn nog altijd mensen die – zelfs in ons land – buiten de boot vallen. Wij geloven ook in die mensen, ook als anderen daar geen geloof meer in hebben. Het Leger des Heils blijft daarom op zoek naar nieuwe vormen van hulpverlening, in aanvulling op het Nederlandse zorgstelsel. En dat werkt. Maar omdat deze projecten vaak (nog) niet binnen de subsidieregels vallen, krijgen wij er geen geld van de overheid voor. Dat is de reden waarom wij afhankelijk zijn van giften, nalatenschappen en – niet te vergeten – beleggingsopbrengsten.

Ook de kerk van het Leger des Heils is voor haar werkzaamheden afhankelijk van giften. Alleen zo kan zij haar unieke plaats in onze samenleving behouden, zonder sturing door de politiek.

CBF Erkend Goed Doel
Wij zijn ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor al het geld dat ons toevertrouwd wordt. Samen met accountants en andere onafhankelijke controleurs zien we erop toe dat elke euro goed terechtkomt. De stichting Leger des Heils Fondsenwerving is dan ook een CBF Erkend Goed Doel.

(Bron: Leger des Heils)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!