Aandacht voor spoorveiligheid in Oldenzaal


Oldenzaal – 9 oktober meldde de Inspecteur van de Inspectie Leefomgeving en Transport dat hij een ontoelaatbare situatie op het spoor bij Oldenzaal had aangetroffen. Een vervoerder had de uitlaten van een tankwagon gevuld met stookolie – die milieuschade kan veroorzaken – met vuilniszakken ombonden. Aan enkele uitlaten/afsluiters zaten nog resten olie. Om te voorkomen dat die resten in het milieu terecht zouden komen, zijn vuilniszakken gebruikt.

Wij hebben de bevestiging van de Inspectie dat er op geen enkel moment acuut gevaar was voor de omgeving, maar dat dit geen correcte handelswijze van de vervoerder was. Deze gaat dit dan ook verhelpen.

Helaas is dit wederom een moment dat het goederenvervoer per spoor negatief in het nieuws komt. Na de vorige twee incidenten wordt er intensiever gecontroleerd om nieuwe incidenten hopelijk te voorkomen. Meer controleren betekent ook dat er meer informatie aan het licht komt en daar zijn we uiteraard blij mee. Al is wat ons betreft iedere overtreding er echt één teveel en blijven we druk zetten op de diverse instanties om dit vervoer nog veiliger te maken.

Op 17 oktober gaan we hierover in gesprek met ProRail en op 21 oktober met de Inspectie. Daarbij komt ook de wijze van communiceren aan de orde, omdat wij het belangrijk vinden dat u goed op de hoogte bent en blijft van wat er op het spoor gebeurt.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(foto: Dennis Nengerman)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!