Aanpassing Oldenzaalse verkeerslichten voor betere verkeersdoorstroming

Oldenzaal – Vier verkeerslichten in Oldenzaal worden aangesloten bij een beheercentrale. Nu nog werken de verkeerslichten afzonderlijk van elkaar, straks staan ze met elkaar in verbinding. Het gaat om de verkeerslichten op de kruispunten tussen de Spoorstraat/Prins Bernhardstraat, Beatrixstraat/Watertorenstraat, Berkstraat/Steenstraat en Hengelosestraat/Tulpstraat. Op deze manier kan de gemeente Oldenzaal de verkeersdoorstroming beter regelen en de verkeersveiligheid beter waarborgen. Zo kan bijvoorbeeld de drukte op de weg worden gemonitord en kunnen storingen snel worden opgelost.

In Oldenzaal staan tien verkeerslichten: vijf rondom het centrum en vijf langs de Eektestraat en Ossenmaatstraat. De verkeerslichten aan de Eektestraat en Ossenmaatstraat zijn al met elkaar verbonden. Hier kan het verkeer in de spits doorrijden met een Groene Golf. Bij een Groene Golf staat elk verkeerslicht op dezelfde weg op groen. Deze wordt verder geoptimaliseerd.

De andere verkeerslichten in Oldenzaal werken nog los van elkaar en worden daarom aangesloten bij de beheercentrale van de gemeente Hengelo. Het gaat om de verkeerslichten op vier kruispunten: Spoorstraat – Prins Bernhardstraat, Beatrixstraat – Prins Hendrikstraat, Hengelosestraat – Nieuwstraat en Berkstraat – Steenstraat. Het laatste verkeerslicht aan de Prossinkhof wordt waarschijnlijk later dit jaar verwijderd, omdat deze aan het einde van zijn levensduur zit. Deze wordt niet vervangen, gezien het verkeerslicht niet bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Het rode licht wordt namelijk veel genegeerd.

Real-time informatie
Door het aansluiten bij de beheercentrale beschikt de gemeente Oldenzaal straks over real-time informatie vanuit de verkeerslichten. Hierdoor kan direct worden gereageerd wanneer er bijvoorbeeld een ongeval gebeurt. Zo kan bijvoorbeeld data worden uitgelezen om de mogelijke toedracht bij een ongeval te kunnen bepalen. Daarnaast kunnen storingen direct worden opgelost, omdat de melding rechtstreeks bij de beheercentrale binnenkomt. Nu moeten we storingen nog zelf constateren of gemeld krijgen.

Storing fiets verkeerslicht Enschedesestraat
Sinds een aantal weken heeft het verkeerslicht voor fietsers aan de Enschedesestraat een storing. Het fietsverkeerslicht in zuidelijke richting blijft op rood staan. Gemeente Oldenzaal is met de fabrikant van het verkeerslicht druk bezig om de storing te verhelpen. Helaas duurt dit langer dan verwacht, een eerdere oplossing heeft niet geholpen. De gemeente heeft een waarschuwingsbord geplaatst om fietsers te attenderen op het defecte verkeerslicht.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!