Behoud van talent in de regio: innovatiehub van start in Oldenzaal

In Oldenzaal is de eerste innovatiehub opgericht. De innovatiehub biedt studenten de mogelijkheid om een uitdagende stage- of afstudeeropdracht uit te voeren in een inspirerende en innovatieve werkomgeving. De Oldenzaalse innovatiehub bestaat uit vijf Oldenzaalse bedrijven in samenwerking met Saxion Hogeschool en gemeente Oldenzaal.

De deelnemende bedrijven zijn Contict, ROSEN Europe B.V., Denko ICT, Aemics en de Rabobank Twente Oost. Deze bedrijven zijn op zoek naar studenten van de hogescholen en universiteiten die kunnen helpen bij innovatieve vraagstukken. Ook willen de bedrijven de samenwerking met de onderwijsinstellingen uitbreiden en versterken. Voor hen is het van belang om jong talent aan zich te binden. Met de innovatiehub verwachten de bedrijven dit te realiseren door niet alleen interessante opdrachten aan te bieden maar ook door extra begeleiding en bijeenkomsten te organiseren.
Studenten aan de slag

De innovatiehub is hét startpunt voor innovatie, samenwerking en kennisuitwisseling waar studenten de mogelijkheid hebben een uitdagende stage of afstudeeropdracht uit te voeren. De studenten gaan aan de slag met verschillende kennis- en innovatievragen bij één van de deelnemende bedrijven of als gezamenlijke opdracht vanuit de innovatiehub. In dit proces worden zij begeleid door Marijke ten Brink, die op 2 juni als hubmanager is gestart. Marijke ten Brink is een afgestudeerde trainee die het Saxion Fast Forward traineeship volgt. De hubmanager zorgt voor continuïteit in de opdrachten, regelt en begeleidt de studenten, naast de inhoudelijke begeleiding vanuit het bedrijf. Daarnaast worden er ontwikkelmiddagen georganiseerd waarin studenten van elkaar kunnen leren en kennis kunnen maken met de vijf bedrijven.
Brug tussen bedrijfsleven en onderwijs

Wethouder Economische Zaken, Evelien Zinkweg: “Als gemeente streven we naar een optimale samenwerking tussen bedrijven en onderwijs. Vooral om te voorkomen dat talentvolle afgestudeerden uit onze regio vertrekken en ergens anders hun carrière opbouwen. De innovatiehub slaat de brug tussen bedrijven en onderwijs. We zijn dan ook erg blij met de oprichting van de Oldenzaalse innovatiehub.”
Gemeente Oldenzaal geeft een eenmalige financiële bijdrage van € 5000 voor het oprichten van de innovatiehub. De deelnemende bedrijven hebben commitment uitgesproken over meerjarige deelname en hebben er alle vertrouwen in dat zij op deze wijze jong talent weten te binden aan de regio.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Contict, ROSEN Europe B.V., Denko ICT, Aemics, Rabobank, Saxion Hogeschool en gemeente Oldenzaal
Actueel in Oldenzaal

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!