Beste Buur Bokaal Oldenzaal

Inwoners uit Oldenzaal kunnen weer een beste buur nomineren. Zeker in deze tijd, waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus, zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. De Beste Buur Bokaal is het uitgelezen moment om de buur die veel voor iemand heeft betekend of heeft gedaan, in het zonnetje te zetten. Nomineren kan tot 1 augustus aanstaande.

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Dit jaar is het de tweede keer dat er in Oldenzaal een beste buur genomineerd kan worden. Vorig jaar bleek hoeveel energie de waardering geeft bij de genomineerden.

Alle inwoners uit Oldenzaal komen in aanmerking. Wel moet iemand worden voorgedragen door een buur en daar moet een motivatie bij worden gegeven. Angelique ten Wolde, manager Wonen bij WBO Wonen: “Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Mensen die iemand nomineren voor de Beste Buur Bokaal vragen we goed te onderbouwen waarom men vindt dat hun buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen.” Nomineren kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.

De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Rob Christenhusz, wethouder gemeente Oldenzaal: “In Oldenzaal staan we voor elkaar klaar. Ons helpt ons, noemen we dat. We vinden het vaak heel normaal, dit noaberschap. Om hier toch eens bij stil te staan, om dankjewel te zeggen voor hulp die je zo vertrouwd van je buur krijgt, steunt het stadsbestuur van Oldenzaal de Beste Buur Bokaal. Dus heb jij zo’n buurman of buurvrouw die altijd voor je klaar staat? Nomineer hem of haar dan snel. Want samen zijn we Oldenzaal!” De uitreiking van de #bestebuurbokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse burendag. Nomineren kan tot 1 augustus op www.bestebuurbokaal.nl. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!