Burgemeester Oldenzaal maakt excuses voor carnavalsfilmpje in crisistijd

Oldenzaal – Burgemeester Patrick Welman heeft op Facebook zijn excuses aangeboden voor zijn rol in een carnavalsfilmpje van de vereniging de Kadolstermennekes.

Burgermeester Welman:

Beste Oldenzalers,

Via deze weg wil ik graag reageren op het nieuws dat vandaag in de media is verschenen over het taxi-initiatief van een Oldenzaalse carnavalsvereniging en mijn rol daarin.

Carnaval is een belangrijke verbindende factor in onze stad en een bron van plezier en ontspanning voor velen. Het is lastig om in deze tijd de energie te vinden om de schouders eronder te blijven zetten. Vele Oldenzaalse verenigingen proberen dan ook om binnen de geldende coronamaatregelen, activiteiten te ontplooien waarmee zij anderen een hart onder de riem willen steken. Dat siert ze en maakt Oldenzaal tot de mooie bruisende stad die wij zijn. We kijken om naar elkaar.

Ik ben me zeer bewust van mijn voorbeeldrol in de strijd tegen het virus. En ik wil op geen enkele wijze aanleiding geven voor onduidelijkheid over het belang van het naleven van de coronamaatregelen. Ik realiseer mij nu ik de foto en beelden van mijn bijdrage aan het taxi-initiatief terugzie, dat ik hiermee – hoe goed bedoeld ook – in de huidige omstandigheden niet het juiste voorbeeld geef en dat spijt me.

Helaas kan ik dit niet meer terugdraaien, wel heb ik de vereniging gevraagd om mijn bijdrage aan het taxi-initiatief niet uit te zenden.

Hartelijke groet,

Patrick Welman

(Bron: Facebook Patrick Welman)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!