Burgemeester Patrick Welman is besmet met coronavirus

Vorige week vrijdagnacht kreeg de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman koorts. Hij is vanaf dat moment zoveel mogelijk thuis gebleven en heeft afstand gehouden van de mensen in zijn omgeving. Alle medewerkers van de gemeente Oldenzaal werkten al waar mogelijk thuis. De lichte symptomen namen af en waren zelfs weg, maar kwamen aan het begin van de week terug.

Op woensdagmiddag is hij getest in de teststraat van de GGD Twente in Goor. En vanmiddag kreeg hij daarvan de uitslag, hieruit blijkt dat burgemeester Patrick Welman het coronavirus heeft. De komende tijd blijven hij en zijn gezin, conform de richtlijnen, in quarantaine. De andere gezinsleden hebben vooralsnog geen klachten. En ook de burgemeester is inmiddels herstellende. De besmetting is uiteraard erg vervelend voor de burgemeester en zijn gezin, net als voor alle mensen die het virus hebben opgelopen. Zoals bekend zijn dat er steeds meer.

Loco-burgemeester Rob Christenhusz: “We hebben Patrick uiteraard van harte beterschap gewenst. Gelukkig lijkt hij voorlopig alleen milde klachten te hebben en is hij al herstellende. We gaan er vanuit dat de inwoners van Oldenzaal en de media Patrick en zijn gezin rust gunnen en hun privacy verder respecteren.” De taken van de burgemeester worden voorlopig waargenomen door loco-burgemeester Rob Christenhusz.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!