Campagne om de kwaliteit van het verpakkingenafval te verbeteren

De gemeente Oldenzaal start samen met Twente Milieu een campagne om de kwaliteit van het verpakkingenafval verder te verbeteren. De campagne laat inwoners van Oldenzaal zien hoe zij hun verpakkingenafval beter kunnen scheiden.

Oldenzalers worden de komende weken geïnformeerd over het goed scheiden van het verpakkingenafval. Het doel van de campagne is bewustwording creëren en de kwaliteit van het verpakkingenafval verbeteren.

Campagne
Inwoners zien de ‘Doe de 3-check’ campagne op meerdere plekken terug. Zij ontvangen de komende twee weken een sticker met informatie over wat er bij het verpakkingenafval mag, die zij aan de binnenkant van de container kunnen plakken. Daarnaast komen er berichten op social media, verschijnen er advertenties in de huis aan huis krant en zijn de komende weken campagne uitingen te zien in de de abri’s in bushokjes.

Onnodige kosten
Het niet goed scheiden brengt onnodige kosten met zich mee. De verpakkingen kunnen dan niet gerecycled worden en moeten als restafval worden verwerkt. In plaats van een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van verpakkingen, moet er extra betaald worden voor de verwerking van restafval. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook erg zonde, want deze extra kosten moeten we uiteindelijk met zijn allen via de afvalstoffenheffing betalen.

Controle verpakkingencontainers
De campagne maakt inwoners bewust van welk afval er in de verpakkingencontainer hoort. Helaas zijn er ook mensen die bewust hun restafval of gft bij de gratis verpakkingen gooien om zelf geld te besparen. Om dit tegen te gaan gaat de gemeente als vervolg op de campagne de komende periode ook weer de inhoud van de verpakkingencontainers controleren.

Meer informatie
Meer informatie over de verpakkingencontainer is te vinden op de website van Twente Milieu of in de mobiele app.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!