College blijft huizenkopers helpen: extra geld voor starterslening

Oldenzaalse jongeren hebben veel belangstelling voor de starterslening. Sinds april 2019 zijn 10 startersleningen toegewezen – daarmee is vrijwel het gehele gemeentelijke budget in zes maanden ingezet. De lening is populair, omdat deze de mogelijkheden van een starter – met de huidige hypotheekregels – op een koopwoning in Oldenzaal vergroot. Om ook in 2020 aanvragen van starters te kunnen honoreren, heeft het college van B&W besloten om hiervoor extra budget aan te vragen bij de raad.

Het besluit van het college komt voort uit een onderzoek naar de kansen van jongeren en starters op de Oldenzaalse woningmarkt. Uit het onderzoek (augustus 2019) bleek dat veel Oldenzaalse jongeren gehecht zijn aan hun stad. De meerderheid verhuist binnen Oldenzaal. Ze zijn daarbij vooral gericht op het kopen van een woning. De koopmarkt in Oldenzaal is gevarieerd en geschikt voor jongeren, omdat er veel betaalbare huizen worden aangeboden (tot € 200.000,00).

Echter, door strengere regelgeving op de hypotheekmarkt hebben koopstarters het niet gemakkelijk, vooral voor alleenstaande jongeren is financiering uitdagend. Met het extra geld voor de starterslening hebben meer jongeren een kans om een woning te kopen.

Andere maatregelen
De verlening van de starterslening is niet de enige maatregel van het college. Ze zet ook in op meer woningaanbod door nieuw- en verbouw, startersarrangementen en dienstverlening en communicatie. Doel van de maatregelen is om jongeren en starters meer kans te bieden op een woning in Oldenzaal, zodat Oldenzaal een aantrekkelijke woonplaats is en blijft voor iedereen.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!