Controles op de verpakkingencontainers in Oldenzaal

Oldenzaal – De komende periode voert de gemeente in samenwerking met Twente Milieu weer controles uit op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons) in de containers met oranje deksel. Inwoners ontvangen een groene kaart bij een juiste samenstelling van de verpakkingencontainer en een oranje kaart wanneer er materiaal wordt aangetroffen dat er niet in thuishoort. Bij een oranje kaart wordt de container niet geleegd, inwoners kunnen het verkeerde afval verwijderen en de container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. In extreme gevallen kunnen boetes voor het verkeerd aanbieden van afval worden uitgedeeld.

Helaas zit er regelmatig restafval tussen het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons). Dat is erg jammer, want de verpakkingen kunnen dan niet meer goed worden verwerkt. Wanneer ander afval bij de verpakkingen wordt gegooid, zorgt dit ervoor dat de hele lading in de vuilniswagen ongeschikt wordt voor hergebruik en moet worden afgekeurd. Deze lading verdwijnt dan alsnog in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook kostbaar.

Niet goed scheiden kost geld
Met het niet goed scheiden zijn extra kosten gemoeid, die vervolgens moeten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Daarom voert de gemeente controles uit op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal. Samen houden we de kosten zo laag mogelijk.

Wat mag er in de verpakkingencontainer?
Plastic verpakkingsmateriaal, drankenkartons en blik worden samen ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Een verpakking is altijd bedoeld voor eenmalig gebruik, is altijd ‘vol’ bij aankoop en ‘leeg’ na verbruik van de inhoud. Meer informatie over wat er wel of niet in de verpakkingencontainer hoort is te vinden op website van Twente Milieu of in de gratis mobiele app van Twente Milieu.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(foto: News United)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!