De Oldenzaalse Wielervereniging OWC


De Oldenzaalse Wielervereniging OWC werd opgericht op 10 augustus 1948. Sindsdien kent OWC meerdere Districtskampioenen, Nederlands Kampioenen, Europese Kampioenen en Wereldkampioenen. OWC kent een zeer succesvolle geschiedenis. Zo werd Willy Wissink in 1966 de eerste provinciale kampioen, werd Hennie Kuiper in 1975 Wereldkampioen bij de profs en pakte hij in 1972 zelfs de Olympische titel. Een rijke geschiedenis aan prestaties die er voor hebben gezorgd dat OWC is uitgegroeid tot één van de grootse wielerverenigingen van Nederland.

Sinds 1992 heeft OWC Oldenzaal een eigen wielerbaan. Het 2,3 kilometer verkeersvrije parcours is gelegen rondom de visvijver in het zuidoostelijke deel van reacreatiegebied ‘Het Hulsbeek’ in Oldenzaal.

De Oldenzaalse Wielervereniging OWC werd opgericht op 10 augustus 1948. In de eerste jaren had de club een bloeiend bestaan, echter kwam in medio vijftiger jaren de activiteiten tot stilstand, mede ook omdat er geen officiële wedstrijdrenners meer waren. Op 28 september 1965 kon de vereniging een ‘doorstart’ maken en was de heroprichting een feit. De vereniging is daarna tot bloei gekomen als nooit tevoren.

Na de heroprichting van de OWC in het najaar van 1965 werd het jaar daarop al meteen deelgenomen aan de NCK. Het eerste team bestond uit nieuwelingen Hennie Kuiper, Bennie Nijmeijer, Tonny Wissink en Willy Wissink. In de loop der jaren hebben honderden OWC-ers aan de start gestaan van dit grote clubgebeuren.

Word lid van OWC!

(bron: OWC)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!