Definitief Ontwerp vastgesteld voor inrichting eerste fase Singelpark


Oldenzaal – Vandaag heeft het college het Definitief Ontwerp voor de eerste fase van het Singelpark vastgesteld. Dit betreft het deel van het Singelpark dat tegen winkelcentrum In den Vijfhoek aan ligt. In het ontwerp is een balans gevonden tussen het creëren van een aantrekkelijke buitenruimte met voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid. Ook is er aandacht voor historie, creatie van waterberging en biodiversiteit. Het besluit is een mooie mijlpaal, omdat daarmee ook de werkzaamheden van de gemeente kunnen starten. De start is gepland in september 2020.

Het voorlopig ontwerp voor het gebied rondom winkelcentrum In den Vijfhoek is in februari van dit jaar voorgelegd aan ondernemers, bewoners en raadsleden. Naar aanleiding van opmerkingen die toen zijn gemaakt, is het ontwerp aangepast op een aantal punten.

Meer parkeerplaatsen, aandacht voor historie en waterberging

De belangrijkste wijziging is dat – met behoud van kwaliteit van het ontwerp – het aantal parkeerplaatsen is vergroot (165 i.p.v. de geplande 150 plekken in het Voorlopig Ontwerp). Daarnaast staat in het ontwerp een accentuering van de locatie van de stadsmuur en stadspoort. Er komt een ‘droge’ gracht voor waterberging en er is een zit- en leesplek en een laad- en losplek toegevoegd. Omwonenden wilden graag een goede oversteekplaats vanuit de Walgaardenflat naar het winkelcentrum; ook dit is in het ontwerp opgenomen. Op dit moment wordt nog onderzocht of een permanente overdekte en bewaakte fietsenstalling in het winkelcentrum kan worden gerealiseerd.

Een écht park

Van het Singelpark weer een écht park maken: dat is de wens van de gemeente Oldenzaal. De ambitie is om van het Singelpark een stadspark te maken waarin de geschiedenis zichtbaar is, met wandelpaden, speelplekken, een bankje, voldoende groen en water. De gemeente gaat niet het hele park in één keer opknappen. Het park zal de komende jaren stuk voor stuk aangepakt worden. Het deel van het Singelpark bij In den Vijfhoek is het eerste deel dat opgeknapt gaat worden.

Start in september 2020

Met het besluit is ook de kostenraming duidelijk; het ontwerp kan worden gerealiseerd binnen het beschikbaar gestelde budget. Nu het college het definitieve ontwerp heeft vastgesteld, kan de aanbesteding van deze opdracht starten. De eerste schop zal de grond in gaan, zodra URW (Unibail Rodamco Westfield, eigenaar van het winkelcentrum) klaar is met de verbouwing van deel van het winkelcentrum dat tegen het Singelpark aan ligt. Naar verwachting is dit in september 2020.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!