Doortraproute nu ook in Oldenzaal

Maandag 25 april om 13.00 uur werd de Oldenzaalse Doortraproute geopend door wethouder Rob Christenhusz. Deze route is een mooi, rustig en veilig rondje Oldenzaal van 23 km en is daardoor erg geschikt voor senioren.

De route start en eindigt op het St.Plechelmusplein en gaat zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kent weinig obstakels. Het wijkt op een aantal punten af van het knooppuntnetwerk. Dit omdat andere wegen of fietspaden nog comfortabeler en geschikter zijn. In de routebeschrijving staan opletpunten, bankjes en horeca-/rustpunten vermeld.

Langer vitaal, zelfstandig en blij
De Doortraproute is onderdeel van het project Doortrappen dat als doel heeft om fietsers zo lang mogelijk met plezier, soepel en veilig te laten fietsen. Langer vitaal, zelfstandig en blij: dat staat op de spandoeken die deze weken in Oldenzaal hangen. Zo lang mogelijk actief zijn en (veilig) blijven fietsen is zowel lichamelijk als mentaal goed voor de gezondheid.

Fietstrainingen en -advies
Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De gemeente Oldenzaal steunt deze ambitie en heeft dit project omarmd samen met Impuls, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en fysiotherapie Lanen en De Jong. In het kader van dit project worden in Oldenzaal ook fietstrainingen en -adviezen gegeven over bijvoorbeeld de afstelling van de fiets.

Meer informatie is te vinden op www.doortrappen.nl. Daar staan nog meer tips, zoals FietsFit-oefeningen en andere doortraproutes in het land. Geen internet? Dan is de brochure ‘Blijf fit en in balans’ op te halen bij de receptie van het stadhuis. De Doortraproute is op te halen bij Impuls, Oldenzaal Promotie en het stadhuis.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!