Gemeente benadert gedupeerden toeslagenaffaire uit Oldenzaal

De Belastingdienst compenseert gedupeerden financieel, maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. De gemeente benadert namens de Belastingdienst in Oldenzaal woonachtige gedupeerden om hen de hulp te bieden die nodig is.

In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag, ook wel toeslagenaffaire genoemd. Op dit moment zijn bij de Belastingdienst/Toeslagen 24 Oldenzaalse gedupeerde ouders bekend. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen.

Ondersteuning vanuit de gemeente
Naast de financiële problemen kunnen er bijvoorbeeld ook problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. De komende weken neemt de gemeente namens de Belastingdienst contact op met gedupeerden in Oldenzaal om hen de hulp te bieden op het gebied van huisvesting, inkomen, schulden, zorg en gezin die nodig is.

Wethouder Rob Christenhusz wil ouders die gedupeerd zijn de helpende hand bieden. “We denken graag mee met gezinnen als er problemen zijn die het gevolg zijn van deze affaire. Professionals van de gemeente kunnen ouders helpen door over de volle breedte hulp te bieden. Wij staan voor ouders klaar om snel met ze in gesprek te gaan en naar hun verhaal te luisteren”.

Gedupeerden van de toeslagenaffaire
Op dit moment zijn de gegevens van 24 Oldenzaalse gedupeerden bekend. De gemeente roept mogelijke andere slachtoffers op om zich te melden, dit kan door contact op te nemen met de gemeente.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!