Gemeente geeft startsein voor de aanleg van de wadi’s in de Stadsweide


Oldenzaal – Donderdag 15 augustus wordt er officieel gestart met de aanleg van de wadi’s in de Stadsweide en de werkzaamheden in de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat. Het huidige gemengde riool wordt vervangen door een vuilwaterriool en een regenwaterriool (blauwe ader), waarna deze straten opnieuw worden ingericht. De wadi’s die worden aangelegd in de Stadsweide zorgen voor het opvangen, bergen en afvoeren van regenwater, afkomstig uit de stad. De starthandeling wordt uitgevoerd door wethouder Evelien Zinkweg.

De blauwe ader die vorig jaar in de Ootmarsumsestraat is aangelegd, wordt nu doorgetrokken in de Dr. Ariënsstraat en gaat via de Pr. Aalbersestraat onder de provinciale weg N342 door richting de Stadsweide. Uiteindelijk komt het water uit in de waterschapsvijver aan de Harplaan waarna het z’n weg vervolgt richting het buitengebied. Daarmee is ook deze blauwe ader helemaal klaar.

Aanleiding werkzaamheden Dr. Ariënsstraat, Prof. Aalbersestraat en de Stadsweide

Door de klimaatverandering wordt het weer steeds extremer. Aan de ene kant krijgen we te maken met langere perioden van droogte en warmte, aan de andere kant met steeds meer neerslag in extreme hoeveelheden. Om wateroverlast tijdens hevige neerslag tegen te kunnen gaan, leggen we in de stad regenwaterriolen (deze heten “blauwe aders”) en wadi’s aan. De riolen voeren het regenwater af naar de randen van de stad. Daar komt het water in wadi’s voordat het wordt afgevoerd naar de waterschapsbeken in het landelijke gebied. De gemeente heeft zowel de aanwonenden van de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat als de omwonenden van de Stadweide betrokken bij de voorbereidingen tijdens twee inloopavonden. Inwoners van de Dr. Ariënsstraat mochten bijvoorbeeld kiezen welke bomen in hun straat komen. Planning is dat alle werkzaamheden eind 2019 zijn afgerond.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!