GGD Twente opent vaccinatielocatie in Oldenzaal

OLDENZAAL – GGD Twente opent op 1 maart 2021 een derde vaccinatielocatie aan Ganzenmarkt 11 in Oldenzaal, in de voormalige bibliotheek. Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

Eerder opende GGD Twente een locatie bij de UT in Enschede (sinds 15 januari) en sporthal Schelfhorst in Almelo (sinds 1 februari). In totaal komen er zes vaccinatielocaties van GGD Twente voor het grootschalig vaccineren tegen corona. In de eerste helft van maart start GGD Twente op de locatie in Oldenzaal met het vaccineren van de oudere doelgroep (leeftijd 75+). In de loop van de tijd worden meer doelgroepen gevaccineerd op deze locatie. De locatie in Oldenzaal is 7 dagen in de week geopend.

Zes vaccinatielocaties
Voor de verwachte uitbreiding van het aantal vaccinaties in de komende maanden zijn meerdere vaccinatielocaties in de regio nodig. Hierbij wordt gekeken naar een goede regionale spreiding, zodat de reistijd naar een vaccinatielocatie voor inwoners van Twente beperkt wordt tot maximaal 20-30 minuten. Na de locaties in Almelo, Enschede en Oldenzaal, opent GGD Twente elke drie weken een vaccinatielocatie, tot in totaal zes locaties verspreid over de regio. Waar de drie andere locaties komen, wordt op korte termijn duidelijk. Dit gebeurt in afstemming met de gemeenten.

Enorme uitbreiding
Annelies Barrett, projectleider vaccinatie bij GGD Twente: “We zijn bezig met een enorme uitbreiding voor het vaccineren in onze regio. We bereiden ons voor op de toename van het aantal beschikbare vaccins, zodat we klaar zijn om grote aantallen mensen op meerdere locaties te kunnen vaccineren. De komende maanden breiden we daarom het aantal vaccinatielocaties uit naar 6 locaties, waarmee GGD Twente goed invulling kan geven aan het vaccineren van de inwoners in Twente.”

Keuze locaties
Het opzetten van vaccinatielocaties is een complexe logistieke organisatie. De keuze voor vaccinatielocaties wordt gemaakt op basis van een goede regionale spreiding, zodat de locaties voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar zijn. Verder moet het mogelijk zijn om het aantal vaccinaties uit te breiden en is voor elke locatie voldoende medisch personeel nodig. Daarnaast moet de locatie groot genoeg zijn om voldoende vaccins per dag te kunnen verwerken, zodat zorgvuldig met de beschikbare vaccins wordt omgegaan en verspilling wordt vermeden.

Volgorde van vaccineren
De Rijksoverheid bepaalt wie wanneer aan de beurt is in de vaccinatiestrategie. Mensen ontvangen van het RIVM per post een uitnodiging, waarna zij kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Zij kunnen daarbij zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken. Dat kan ook buiten de eigen GGD-regio.

Meer informatie
Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of coronavaccinatie.nl. Of kijk voor meer informatie op de website van GGD Twente.

Dit is een nieuwsbericht van GGD Twente.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!