Goed van start op de basisschool; Hoe en wanneer kunnen ouders hun kind aanmelden voor de basisschool?

Oldenzaal – Bij veel jonge Oldenzaalse gezinnen valt er deze week een brief op de deurmat. Alle kinderen die volgend schooljaar vier worden, kunnen namelijk komende periode worden aangemeld voor een basisschool in Oldenzaal. Veel ouders hebben, zeker als het hun oudste kind is, nog geen voorkeur voor een basisschool. De gemeente wil ouders hierbij helpen en stuurt daarom deze informatiebrief.

Hoe en wanneer kunnen ouders hun kind aanmelden voor de basisschool?

In voorgaande jaren was er in Oldenzaal één centrale aanmelddatum waarbij ouders hun kind konden aanmelden op de basisschool van hun keuze. In verband met de coronamaatregelen vindt de aanmelding voor komend schooljaar op een andere wijze plaats. Ouders kunnen nu rechtstreeks contact opnemen met de basisschool om kennis te maken en hun kind aan te melden. Op OnshelptOns.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in Oldenzaal. Aanmelden kan bij voorkeur uiterlijk 1 februari 2021.

Naar school vanaf vier jaar

In Nederland hebben kinderen recht op onderwijs vanaf het vierde levensjaar. De wettelijke leerplicht begint een jaar later. Toch maken bijna alle ouders gebruik van het recht op onderwijs van het kind vanaf vier jaar. De hoofdregel is dat een kind naar school gaat op de eerste maandag, volgend op de week waarin hij of zij vier jaar is geworden. Twee maanden voordat een kind vier jaar wordt, mag worden begonnen met enkele wendagen. Dit kunnen ouders in overleg met de school van hun keuze afstemmen.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!