Gratis mondkapje voor Oldenzaalse minima

Oldenzalers met een minimuminkomen krijgen gratis een mondkapje. De gemeente vindt dat iedereen zich aan de coronamaatregelen moet kunnen houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan het maatschappelijk leven binnen de geldende coronamaatregelen, want samen zijn we Oldenzaal. Het kopen van mondkapjes is een extra uitgave die voor sommigen niet mogelijk is, Oldenzalers met een minimuminkomen zullen we daarin tegemoetkomen.
‘We willen graag dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, maar dit heeft ook financiële gevolgen en daartoe is niet iedereen in staat’, aldus wethouder Rob Christenhusz.

Mondkapjes
Het gebruik van een niet-medisch mondkapje is op veel plekken in Nederland verplicht of wordt dringend geadviseerd. In de openbare ruimte en het openbaar vervoer is 1,5 meter afstand houden soms niet mogelijk. Voor iedereen ouder dan 13 jaar is het dragen van een mondkapje in steeds meer gevallen wenselijk. Bij een afspraak op het stadhuis wordt ook om een mondkapje gevraagd.

Voor wie?
Iedereen die bekend is bij de Voedselbank, Stichting Palet en Stichting Leergeld kan daarom in aanmerking komen voor twee gratis mondkapjes. De mondkapjes zijn wasbaar en kunnen dus hergebruikt worden. De mondkapjes worden deze week door welzijnsorganisatie Impuls en de Voedselbank verstrekt.

Meer informatie
Meer informatie over de coronamaatregelen en het gebruik van mondkapjes is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!