‘Gravenweide’ de nieuwe naam voor De graven Es gebied 10a

Tussen Erve de Wel, de Wolbertdijk en de Dordognelaan ligt een nieuw te ontwikkelen woongebied in De Graven Es. De gemeente Oldenzaal en projectontwikkelaar BPD/ Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan in dit gebied 45 woningen bouwen. Het plan wordt tot nu toe ‘De Graven Es, gebied 10a’ genoemd. Nu de verkoop dit jaar start is het tijd voor een mooiere naam! Daarom is er vorig jaar een naamwedstrijd uitgeschreven. De naam ‘Gravenweide’ is als winnaar uit deze wedstrijd naar voren gekomen.

De naam ‘Gravenweide’ is voor het plan ‘De Graven Es, gebied 10a’ bedacht door de Oldenzaalse Marja Zwaferink. Vandaag heeft wethouder Alida Renkema haar een bos bloemen overhandigd als dank voor het bedenken van de naam. Er zijn meerdere naamopties ingestuurd door Oldenzalers. Uiteindelijk zijn er zes namen gekozen waarop eenieder via de website van BPD/ Bouwfonds Gebiedsontwikkeling kon stemmen. De naam ‘Gravenweide’ is als winnaar uit de stemronde gekomen.

Nieuw woongebied Gravenweide
Tussen Erve de Wel, de Wolbertdijk en de Dordognelaan ligt het nieuw te ontwikkelen plan De Graven Es, gebied 10a in Oldenzaal. Doordat het gebied al heel lang een weiland is en het in De Graven Es ligt is Marja Zwaferink tot de naam Gravenweide gekomen voor deze buurt. Op deze locatie komen rijwoningen, 2 onder 1 kappers en vrijstaande woningen. Het grootste deel van de 2 onder 1 kap woningen (14 woningen) en de 15 rijwoningen worden door BPD projectmatig gebouwd. Enkele 2 onder 1 kapwoningen en de vrijstaande woningen worden via de gemeentelijke kavellijst aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een kavel via de gemeente www.oldenzaal.nl/bouwkavels of contact opnemen met de projectontwikkelaar BPD voor een projectmatige woning via www.nieuwbouw-gravenes.nl.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!