Grijze container vanaf volgend jaar eens per vier weken geleegd


Oldenzaal – Vanaf 2020 verandert de inzameling van het restafval. Dan kunnen Oldenzalers eens in de vier weken hun grijze container aan de straat zetten in plaats van eens in de twee weken. Zij scheiden steeds beter hun afval, waardoor er minder restafval overblijft. Het nieuwe inzamelschema past beter bij de huidige situatie. Om de inzameling zo gemakkelijk mogelijk te maken krijgen alle inwoners een vaste inzameldag. De inzamelfrequentie van gft, verpakkingen en oud papier blijft ongewijzigd.

Inwoners van Oldenzaal scheiden steeds beter hun afval, waardoor er minder restafval overblijft. Met het gevolg dat inwoners steeds minder vaak hun grijze container aan de straat zetten (gemiddeld eens in de zes weken in 2018). Daar past dit nieuwe inzamelschema veel beter bij. Ook zorgt deze maatregel er waarschijnlijk voor dat het afval nog beter gescheiden wordt. Dit draagt bij aan een ‘Afvalloos Twente’: de ambitie van alle Twentse gemeenten om in 2030 nog maar maximaal 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden (momenteel gemiddeld 110 kilo).

Ondergrondse restafvalcontainers

Nieuw is dat inwoners ook gebruik kunnen maken van alle ondergrondse restafvalcontainers in de gemeente Oldenzaal. Handig voor inwoners die een keer meer restafval hebben dan zij in vier weken kwijt kunnen in hun grijze container. De locaties van deze containers zijn te vinden in de Twente
Milieu-app en op de website van Twente Milieu. De milieupas geeft toegang tot deze containers.

Vaste inzameldagen

Om het Oldenzalers zo makkelijk mogelijk te maken, is één vaste inzameldag in de week het streven voor 2020. Dat betekent dat Twente Milieu op die dag in de week de grijze, groene of oranje container komt legen. Mogelijk verandert hierdoor de inzameldag voor sommige huishoudens. Inwoners kunnen hun persoonlijke afvalkalender vinden in de Twente Milieu-app en op de website van Twente Milieu. Daar vinden zij de dagen waarop Twente Milieu bij hen langskomt om het afval op te halen. Inwoners van Oldenzaal worden de komende weken vanuit Twente Milieu geïnformeerd en kunnen daar terecht voor eventuele vragen.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!