Jeugd krijgt meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel

Afgelopen dinsdag is door het kabinet een verruiming van de coronamaatregelen met betrekking tot sport aangekondigd. Dat betekent dat kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden):

kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten en
jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1 ½ meter afstand ertussen.
De gemeente bepaalt waar straks buiten weer gecoördineerd gesport mag worden. Wij zijn daarover op dit moment in gesprek met de Oldenzaalse clubs en sportparken. Ook zoeken we afstemming met andere 13 Twentse gemeenten. De uitwerking kost uiteraard wel wat tijd. Daarnaast moet de Veiligheidsregio Twente (VRT) de noodverordening aanpassen voordat de maatregelen verruimd kunnen worden. Naar verwachting gebeurt dit laatste midden volgende week (uiterlijk 28 april).

We gaan er vanuit uiterlijk volgende week dinsdag (28 april) aan het einde van de dag meer informatie te kunnen geven. Hou daarvoor onze kanalen en die van uw sportvereniging in de gaten!

Wethouder Rob Christenhusz: “Ik merk in de contacten die ik de afgelopen dagen met ze heb gehad dat de Oldenzaalse sportverenigingen staan te popelen om hun poorten weer te openen en dat ze daarbij ook open staan voor een bredere inzetbaarheid van de sportparken; dus niet alleen voor activiteiten van hun eigen club. Dat is gelukkig ook wel typisch Oldenzaal: zo zetten we samen de schouders eronder! Top! En ik begrijp aan de andere kant dat er ook veel vragen zijn over wat wel of niet kan. Het is erg belangrijk zijn we eerst goede afspraken maken, voordat we weer van start gaan. En zoals ik het nu kan bekijken, is het ook mogelijk dat die start in fases zal moeten verlopen: niet alles en iedereen tegelijk. Zo proberen we er samen voor te zorgen dat de Oldenzaalse kinderen zo gauw mogelijk weer lekker, maar vooral ook op een verantwoorde manier kunnen sporten in de buitenlucht!”

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!