Kick-off: Energy Challenges voor scholieren


Op 22 januari 2020 is de Kick-off van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020. Bijna 100 scholieren van 9 basisscholen in Oldenzaal en Losser gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid.

Via de Energy Challenges leren de scholieren over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door op hun school een duurzaamheidscampagne te organiseren. Scholieren vormen zogenaamde Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

Op dit moment zijn de teams uit de groepen 5 tot en met 8 bezig met het bedenken van een teamnaam, het maken van een logo en een promotievideo. Tijdens de Kick-off maken de teams verder kennis met elkaar en worden ze klaargestoomd aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. De Kick-off start om 9.30 uur bij het stadshotel Ter Stege in Oldenzaal.

Prijsuitreiking
Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste duurzaamheidscampagne heeft georganiseerd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Volg ons op social media of kijk eens op www.energychallenges.nl.

Duurzame afspraken
De gemeente Oldenzaal heeft op 10 oktober 2019 een Global deal gesloten met het basisonderwijs voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’ op school. Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!