Kinderlintje voor Sem (11) uit Oldenzaal die voor zijn moeder de berg op liep


Oldenzaal – De 11-jarige Sem uit Oldenzaal kreeg gisterenmiddag als eerste het kinderlintje uitgereikt vanwege zijn inzet en deelname aan de actie ‘Klimmen tegen MS’. Hij verkocht polsbandjes om geld in te zamelen voor het goede doel en liep samen met zijn moeder de Mont Ventoux op.

Op het stadhuis in Oldenzaal kreeg Sem onder toeziend oog van familie en vrienden het eerste ‘kinderlintje’ uitgereikt door raadslid Maaike Rödel en wethouder Rob Christenhusz. “Sem, zo’n jonge jongen die zich belangeloos en vol enthousiasme inzet voor een goed doel, is een bron van inspiratie voor vele jonge Oldenzalers,” aldus de wethouder. De uitreiking viel samen met de ‘Internationale dag voor de rechten van het kind’ en de MS collecteweek.
De 11-jarige Sem heeft zich het afgelopen jaar allerbest ingezet voor MoveS, een stichting die strijdt voor een MS-vrij wereld. Afgelopen juni heeft hij samen met zijn moeder de Mont Ventoux bedwongen. Om geld in te zamelen heeft Sem MoveS-armbandjes verkocht op zijn school de Windroos. De inzameling was onderdeel van de actie ‘Klimmen tegen MS 2019’.

Het kinderlintje is een officiële beloning voor een kind (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Het was de eerste keer dat het kinderlintje werd uitgereikt, vooruitlopend op een aanvulling op de verordening gemeentelijke onderscheidingen. Het kinderlintje komt voort uit het voorstel van raadslid Maaike Rödel om kinderen die iets bijzonders hebben gedaan in het zonnetje te zetten. De uitreiking was tevens de start van een jaarlijks terugkerend initiatief.
Het komende jaar kunnen kinderen worden voorgesteld voor het kinderlintje van 2020, een vakkundige jury bepaalt aan de hand van vaste criteria wie er in aanmerking komt voor een kinderlintje.
Voor meer informatie kijk op: www.oldenzaal.nl/kinderlintje.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!