Koninklijke Onderscheiding voor Geert Niks

Burgemeester Patrick Welman reikte vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Geert Niks. Geert is bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1971 (al bijna 49 jaar) werkt Geert Niks bij de gemeente Oldenzaal en zet hij zich in voor de Oldenzaalse samenleving. Geert heeft in al die jaren veel respect en erkentelijkheid verworven voor zijn grote inzet voor de gemeente Oldenzaal.

Zijn deskundigheid, kennis en betrokkenheid is uniek. Vooral zijn ‘emotionele’ verbondenheid met de historie van de stad Oldenzaal en het stadhuis onderscheidt Geert van anderen. Zijn toewijding en schat aan ervaring gaat de gemeente Oldenzaal in de toekomst zeker missen.

Geert Niks heeft bijna acht raadsperiodes meegemaakt. Meer dan 100 raadsleden, ruim 32 wethouders en 8 burgemeesters heeft hij voorbij zien komen. Geert heeft al die jaren zijn werkzaamheden verricht op een wijze die hem onderscheiden van anderen en die getuigen van een voorbeeldige plichtsvervulling. Naast een fulltime baan heeft Geert de zorg voor zijn speciale gezin én vindt hij ook nog tijd en energie om zich als vrijwilliger in te zetten voor het Oldenzaals Mannenkoor en de lokale afdeling van Unicef.

Het neerleggen van zijn werkzaamheden is voor Zijne Majesteit de Koning de aanleiding geweest om Geert Niks juist op zijn laatste werkdag te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Geerts vrouw en kinderen verrasten hem met hun aanwezigheid in de hal van het stadhuis. Vanwege de coronamaatregelen keken collega’s en andere belangstellenden online mee.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!