Nieuwe groene tuin voor drie prijswinnaars

Stenen eruit, groen erin. Onder dat motto zijn de afgelopen week drie voortuinen flink onderhanden genomen. De tuinen van de familie Ikink uit De Thij, de familie Derkman uit Zuid-Berghuizen en Marjanne Linderman aan de Tulpstraat hebben een metamorfose ondergaan, met een prachtig en klimaatbestendig resultaat.

Stenen eruit, groen erin!
Met de actie, onder het motto ‘tegels eruit, groen erin!’, willen WBO Wonen, het Zone.college en de gemeente Oldenzaal inwoners stimuleren om meer groen in hun tuin aan te brengen.
Regen trekt bij versteende tuinen namelijk slecht in de grond en kan dus voor wateroverlast zorgen. Daarnaast dragen de tegels in de zomer juist bij aan hitteoverlast. De pas aangelegde tuinen zijn veel beter bestendig tegen een veranderend klimaat en zien er ook nog eens prachtig uit.

Studenten leggen tuinen aan
Studenten van het Zone.college konden de afgelopen twee weken aan de slag met de aanleg van de tuinen. In een eerdere fase waren de studenten al betrokken bij het ontwerp dat samen met de bewoners is afgestemd.

Zelf uw tuin aanpakken?
Door het veranderende klimaat komen er in de toekomst steeds vaker en grotere stortbuien en hittegolven voor. We kunnen dit voor een groot deel niet meer voorkomen, wél kunnen we ons hier aan aanpassen. Het aanpassen aan het veranderende klimaat heet klimaatadaptatie. In uw eigen tuin kunt u dat bijvoorbeeld doen door tegels uit de tuin te halen en meer groen te planten of aanschaf van een regenton.

Meer informatie? Kijk op www.oldenzaal.nl/zelfdoeninhetgroen.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!