Nieuwe parkeerautomaten met meer gebruiksgemak in Oldenzaal


Ook met pin én contactloos betalen: dat kan straks bij de nieuwe parkeerautomaten in de binnenstad van Oldenzaal. Het college heeft vandaag besloten nieuwe parkeerautomaten aan te schaffen en heeft vastgesteld op welke locaties de automaten komen. Het besluit tot aanschaf van de automaten komt voort uit een eerder raadsbesluit om de 39 bestaande en verouderde parkeerautomaten te vervangen door nieuwe, klantvriendelijke automaten. De benodigde investering van €250.000 past bij het beleid van de gemeente om met automaten het parkeren in de binnenstad te reguleren en de binnenstad van Oldenzaal aantrekkelijker te maken.

De bestaande automaten zijn verouderd, omdat daar alleen met muntgeld betaald kan worden. Bovendien zijn enkele apparaten defect. Bij de nieuwe automaten kan met pin, met muntgeld en contactloos worden betaald. Steeds meer mensen betalen hun parkeergeld met een app op de telefoon en omdat hiervoor minder automaten nodig zijn, plaatst het college minder automaten terug (niet 39 maar 23). De maximale afstand tot een parkeerautomaat blijft overigens 75 meter. Van de 23 nieuwe parkeerautomaten komen er 19 stuks op dezelfde locatie terug. Vier automaten worden verplaatst; deze automaten zijn uitgerust met zonnecellen om te testen of dit werkbaar is.

Naast de vervanging van de parkeerautomaten voert het college binnenkort een andere afspraak uit: de pilot achteraf-betalen op de Molkenboer-parkeerplaats.

Plaatsing laatste kwartaal 2019
De nieuwe automaten worden volgend kwartaal geplaatst. De plaatsing was al eerder aangekondigd. Deze planning bleek niet haalbaar, omdat de automaten, die tweedehands zijn ingekocht, nog niet beschikbaar waren.

Nieuw parkeerbeleid
Naast de uitvoering van dit raadsbesluit staat er ook nieuw parkeerbeleid op stapel. In het najaar presenteert het college de koersnota Parkeren, een beleidsstuk waarmee het college wil bijdragen aan een gastvrije binnenstad. Over het nieuwe beleid gaat het college nog in gesprek met de raad, ondernemers en inwoners van de binnenstad. Het college stelt dat de nieuwe parkeerautomaten in alle mogelijke varianten van het nieuwe parkeerbeleid van nut zijn. De parkeerautomaten blijven nodig om het parkeren in de binnenstad in goede banen te leiden; zo blijven de plekken die het meest dicht bij de winkels en de horeca zoveel mogelijk beschikbaar voor bezoekers én blijft er daarnaast parkeerruimte voor bewoners, ondernemers en hun werknemers.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!