Oldenzaal helpt met opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Oldenzaal krijgt er op korte termijn 60 tijdelijke inwoners bij. Momenteel wordt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne voorbereid. Hiervoor wordt een tijdelijke opvanglocatie ingericht aan de Bentheimerstraat 15. De locatie in Oldenzaal is één van de verblijfslocaties in Twente die wordt opgezet voor Oekraïense vluchtelingen.

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig, ook Oldenzalers zetten zich in om te helpen. Inmiddels zijn er veel (particuliere) initiatieven ontstaan. De gemeente Oldenzaal wil graag bijdragen aan deze gezamenlijke opgave. Om die reden worden verschillende locaties onderzocht die als noodopvang kunnen dienen. Het oude schoolgebouw aan de Bentheimerstraat 15 is de eerste locatie in Oldenzaal die voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen wordt ingericht. De gemeente geeft hiermee gehoor aan het verzoek van de Veiligheidsregio om in de Twentse gemeenten op korte termijn noodopvang te organiseren.

Oud schoolgebouw
De locatie in Oldenzaal is één van de verblijfslocaties in Twente die wordt opgezet voor Oekraïense vluchtelingen. De locatie is goed bereikbaar en heeft goede voorzieningen: er kunnen voldoende bedden staan en de vluchtelingen kunnen worden voorzien van eten en drinken. Verder zijn er al voorzieningen op het gebied van sanitair en douches. Bestaande gebruikers van het gebouw wijken tijdelijk uit naar een andere locatie.

Infopunt Oekraïne
De gemeente krijgt regelmatig vragen van betrokken inwoners, ondernemers en organisaties die willen helpen. We vragen iedereen die wil helpen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande initiatieven, zodat we onze krachten optimaal kunnen bundelen. Om alle vragen de komende periode in goede banen te leiden is er een gemeentelijk infopunt ingericht. Meer informatie hierover is te vinden op www.oldenzaal.nl/oekraine.

Oproep
Door het Rijk is er besloten dat Oekraïense vluchtelingen zich vanaf volgende week kunnen registreren in de Basis Registratie Personen (BRP). Formeel hoeft dat niet omdat Oekraïners in de Europese Unie vrij mogen reizen, maar door zich te registreren kan er betere ondersteuning worden geboden. De gemeente werkt aan een overzicht van de opvang bij particulieren in Oldenzaal. Bent u of kunt u iemand in Oldenzaal die onderdak biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne? Dan vragen wij u vriendelijk om dit te melden via oekraine@oldenzaal.nl.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!