Oldenzaal verkort tijdelijk het betaald parkeren tot 17.00 uur

Gemeente Oldenzaal steunt de lokale horeca door het betaald parkeren tijdelijk te verkorten tot 17.00 uur. Omdat de horeca door de coronamaatregelen op dit moment is gesloten, richten veel ondernemers zich op afhaal- en bezorgmaaltijden. Met deze maatregel kunnen klanten van de Oldenzaalse horeca vanaf 17.00 uur maaltijden afhalen zonder te betalen voor een parkeerkaartje.

Vanaf vrijdag 6 november 2020 geldt er in Oldenzaal betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Nu moet er nog betaald worden op maandag tot en met zaterdag tot 18.00 uur en vrijdag tot 21.00 uur. Met het verkorten van het betaald parkeren wil het college van B&W de Oldenzaalse horeca de helpende hand reiken. Door deze tijdelijke maatregel mist de gemeente Oldenzaal inkomsten uit de parkeergelden. Deze gemiste inkomsten worden (deels) vergoed door de compensatie die gemeenten ontvangen van het Rijk voor de gevolgen van corona.

Parkeren in de parkeervakken
De maatregel geldt zolang de horeca door de coronamaatregelen gesloten blijft. Het is niet toegestaan om te parkeren buiten de parkeervakken, bijvoorbeeld op de Groote Markt. Alle bezoekers aan de binnenstad dienen te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken.

Steun lokaal
Gemeente Oldenzaal roept inwoners op om zoveel mogelijk de lokale horeca en winkeliers te steunen in deze periode.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!