Oldenzaal zet in op duurzaamheid en wordt Global Goals gemeente


Oldenzaal – Het college heeft besloten om een Global Goals gemeente te worden en hiervoor een aanvraag in te dienen bij de VNG. De 17 Global Goals van de Verenigde Naties (VN) vormen de wereldagenda voor de komende vijftien jaar.

De internationale dag van de Global Goals, woensdag 25 september, is het startpunt om met Global Goals binnen Oldenzaal aan de slag te gaan. De gemeente wil hiermee het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid vergroten. Ook wordt op basis van deze 17 doelen komend jaar een nieuwe visie op duurzaamheid voor Oldenzaal ontwikkeld.

Onze kinderen en kleinkinderen moeten kunnen leven in een groen en gezond Oldenzaal. Daar wil de gemeente zich actief voor blijven inzetten. Door te werken met Global Goals wil de gemeente het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin vergroten. Het gaat bijvoorbeeld ook over armoede, onderwijs en gezondheid. De Global Goals zorgen ervoor dat duurzaamheid de basis van ons denken en doen wordt en een vast onderdeel is bij het ontwikkelen van plannen.

Officieel startmoment op internationale dag van de Global Goals

Samen met Carla Boerrigter van Impuls en Johan van Heerde van Boeskoolstroom hijst wethouder Evelien Zinkweg-Ankoné, op de internationale dag van de Global Goals, voor het eerst de Global Goals vlag bij het stadhuis.

Verenigde Naties

De Global Goals zijn duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel Sustainable Development Goals genoemd. Deze doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties voor de periode 2015-2030. Omdat de doelen niet zonder de inzet van gemeenten gerealiseerd kunnen worden, heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) alle gemeenten gevraagd om een Global Goals gemeente te worden.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!