Oldenzaalse coalitiepartijen presenteren kandidaat-wethouders

Rob Christenhusz (WG), Maaike Rödel (CDA), Evelien Zinkweg (VVD) en Murat Yildirim (WG) zijn de kandidaat-wethouders van de gemeente Oldenzaal namens de drie coalitiepartijen WG, CDA en VVD. Zij werden op 13 april, exact vier weken na de verkiezingen, gepresenteerd door hun partijen. De beëdiging van de wethouders is gepland tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 25 april (aanvang 19.30 uur). Daarmee wordt de collegevorming in Oldenzaal voortvarend opgepakt.

Petra Oude Engberink (WG), Edgar Visscher (VVD) en Hennie Maartens (CDA), de mede-onderhandelaars namens de coalitiepartijen, laten weten dat de onderhandelingsgesprekken in een goede sfeer en harmonieus zijn verlopen. Zij zijn erg tevreden over de kandidaten die zij presenteerden. Rob Christenhusz en Evelien Zinkweg hebben de afgelopen periode samengewerkt binnen het college van Oldenzaal en voor de nieuwe periode wordt het team versterkt door Murat Yildirim en Maaike Rödel. Twee nieuwkomers in het college, maar zeker geen nieuwkomers in de Oldenzaalse politiek. Murat Yildirim is al sinds 2006 politiek actief in de Boeskoolstad als raadslid, waarvan de laatste 3 jaar als fractievoorzitter van de WG. Maaike Rödel is sinds 2010 lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste 6 jaar als CDA-fractievoorzitter.

In totaal stelt de coalitie voor om één wethouder meer dan de vorige periode te installeren, waardoor de grote uitdagingen waarvoor de gemeente komt te staan voortvarend kunnen worden opgepakt. Denk hierbij aan de Omgevingsvisie/wet en de ontwikkelingen rondom het spoor. Een raadsakkoord wordt het spoorboekje voor de komende raadsperiode in Oldenzaal. De coalitiepartijen hebben ervoor gekozen om eerst de wethouders te installeren, zodat er in deze tijden van grote opgaven voor gemeenten binnen afzienbare tijd weer een slagvaardig dagelijks bestuur – college – binnen de gemeente is. De maanden mei en juni zal de raad samen met de partners in onze stad gebruiken om te komen tot een raadsakkoord op hoofdlijnen.

Voorlopige verdeling van de portefeuilles

De coalitiepartijen hebben een voorlopige verdeling van de portefeuilles gemaakt. De definitieve portefeuilleverdeling wordt vastgesteld in de eerste officiële collegevergadering na de beëdiging. Kandidaat-wethouder Rob Christenhusz krijgt ruimtelijke ordening/omgevingswet, participatie (arbeidsmarkt, WSW), grondbeleid en coördinatie integraliteit sociaal domein en sport in zijn portefeuille. Kandidaat-wethouder Maaike Rödel heeft onder andere jeugd, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen, welzijn en preventie. De portefeuille van kandidaat-wethouder Evelien Zinkweg bestaat uit onder andere financiën, binnenstad, verkeer en vervoer en de ontwikkelingen rondom het spoor. Kandidaat-wethouder Murat Yildirim gaat zich bezighouden met de WMO, wonen/volkshuisvesting, inwonersparticipatie, cultuur en de energietransitie. En zoals gebruikelijk in Oldenzaal heeft burgemeester Patrick Welman ook een aantal aanvullende onderwerpen in zijn portefeuille, waaronder samenwerking in de regio, cultureel erfgoed en dienstverlening.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!