Oldenzaalse Fashionbon voor kinderen van ouders met laag inkomen

Voor het vierde jaar op rij gaat de gemeente Oldenzaal kledingbonnen geven aan kinderen van ouders met een laag inkomen. De actie werd voorgaande jaren zeer positief ontvangen, ouders zijn er erg mee geholpen. Dit jaar gebeurt dit voor het eerst met Oldenzaalse kledingbonnen in plaats van landelijke. De bonnen (ter waarde van 100 euro) zijn bedoeld om winterkleding en schoeisel te kopen. Gezinnen die in aanmerking komen krijgen hierover bericht.

Wethouder Rob Christenhusz: “Kledingbonnen zijn nog steeds een waardevolle aanvulling op ons armoedebeleid, naast de ondersteuning die we al bieden aan minima. Bovendien is door corona de situatie van kinderen in armoede er niet rooskleuriger op geworden. Een extra reden om ook dit jaar weer kledingbonnen te verstrekken”.

Oldenzaalse Fashionbonnen voor kleding en schoenen
Ouders die tot de doelgroep behoren zijn vaak niet in staat om voor hun kinderen nieuwe schoenen en (winter)kleding te kopen. Met het verstrekken van kledingbonnen worden ze daarbij een handje geholpen. Vorig jaar zijn er voor 515 kinderen kledingbonnen uitgereikt. Oldenzaal kent sinds dit jaar een eigen Fashionbon met voldoende keuze bij verschillende winkeliers in Oldenzaal. In de voorgaande jaren werd de landelijke Fashioncheque verstrekt. Dankzij de Oldenzaalse Fashionbon komt de opbrengst dit jaar volledig terecht bij de lokale ondernemers.

Stichting Leergeld en Impuls
De organisatie is in handen van de Stichting Leergeld en Impuls. Gezinnen die in aanmerking komen, krijgen een brief van de Stichting Leergeld. Tegen inlevering van de brief kunnen de cheques worden opgehaald. Impuls zorgt vervolgens voor het uitdelen van de cheques. Dit gebeurt in oktober. Als de kinderen nog niet bekend zijn bij de stichting, kunnen geïnteresseerde ouders zich daar alsnog melden.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!