Oproep Burgermeester Patrick Welman

Oldenzaal – In Twente staan we er niet goed voor als het gaat om de verspreiding van het coronavirus. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en het percentage positieve tests liggen in onze regio nog steeds hoger dan het landelijk gemiddelde. Als dit beeld niet snel verandert, zijn zwaardere maatregelen onvermijdelijk. Dit willen we met z’n allen voorkomen. NU is het moment! Laten we de komende twee weken extra letten op ons eigen gedrag. Daar begint het!


Blijf thuis
Wij roepen alle Twentenaren op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Vermijd drukte en ga alleen voor noodzakelijke boodschappen de deur uit. Werk zoveel mogelijk vanuit huis. Draag een mondkapje in openbare ruimtes, ook al is het niet verplicht.

Zorg voor de zorg
De zorg in Twente staat onder grote druk en luidt de noodklok. De oproep vanuit de zorg is dan ook om je te houden aan de regels, maar ook: blijf je melden bij je huisarts als je klachten hebt, van welke aard dan ook. De huisartsen staan voor je klaar.

Kijk naar elkaar om
In alle gemeenten, steden en dorpen wonen mensen die alleen zijn en het moeilijk hebben. Bel ze of stuur een berichtje. En voor de Twentse kinderen: stuur een mooie tekening of een kaart. Een beetje aandacht maakt een groot verschil.

Twente als eenheid
We moeten als Twente meer dan ooit een eenheid vormen. Als gevolg van de maatregelen raken veel Twentse ondernemers in de problemen. Door de regels in acht te nemen, kunnen we samen laten zien dat we als Twente ook achter hen staan en ze een betere tijd gunnen.

Wij beseffen dat deze tijd voor velen niet eenvoudig is. We wensen alle Twentenaren dan ook veel succes, sterkte en vooral wijsheid. Hopelijk kunnen we samen binnen afzienbare tijd weer van de Twentse gezelligheid genieten. Samen zorgen we voor Twente

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!