Pilot met achteraf betalen op Molkenboer-parkeerterrein


Oldenzaal – Parkeren, winkelen en daarna pas betalen: vanaf vrijdag 21 februari start een proef met achteraf betalen op het Molkenboer-parkeerterrein. De verwachting is dat dit meer bezoekers naar de binnenstad trekt én dat de bezoekers langer blijven. De gemeente Oldenzaal wil dat graag uitproberen en start daarom met deze proef. Na een half jaar wordt geëvalueerd.

De verwachting is dat ‘achteraf betalen’ meer gemak oplevert voor parkeerders. Bij het parkeren krijgen zij geen kaartje, ze hoeven alleen bij terugkomst het kenteken in te voeren en te betalen bij de automaat. Het voordeel hiervan is dat bezoekers niet vooraf hoeven te bedenken hoe lang ze wegblijven en misschien tussendoor terug moeten om bij te betalen.

Hoe werkt het?
Als parkeerders de parkeerplaats oprijden, maakt een camera een foto van het kenteken. Bij vertrek betalen ze bij de parkeerautomaat: het kenteken wordt ingevoerd en de automaat bepaalt het tarief. Als parkeerders uitrijden, fotografeert de camera het kenteken opnieuw en controleert of er betaald is. Is dat niet het geval, dan ontvang zij na enige tijd, het verzoek om alsnog te betalen. Is er wel betaald, dan verdwijnt de foto uit de database. Vergunninghouders uit de binnenstad kunnen op het terrein nu nog blijven parkeren. De camera zal hun kenteken herkennen als dat van een vergunninghouder.

Wijziging van inrit en uitrit
Om het kenteken-parkeren mogelijk te maken veranderen de in- en uitritten. Tijdens de proefperiode komt er één inrit aan de Pastoriestraat en één uitrit aan de Steenstraat. Dit is nodig vanwege de opstelling van de camera’s die de kentekens fotograferen. De rijrichting staat duidelijk aangegeven met pijlen en borden.

Op borden, doeken en op het wegdek staan instructies, zodat parkeerders niet vergeten te betalen. Ook op de parkeerautomaten staat duidelijke uitleg over het achteraf betalen.

Aantrekkelijke binnenstad
De pilot op het Molkenboer past binnen het beleid van de gemeente om de binnenstad, samen met partners in de stad, aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners.

Meer informatie?
Via www.oldenzaal.nl/molkenboer is meer informatie te vinden.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!