Stadstuin open, groene ontmoetingsplek

Oldenzaal – Het is misschien nog niet zo groen in de Stadstuin, maar de paden liggen, de tuinmuur staat en de verlichting is aangelegd. De gemeente is klaar met de bouw- en civiele werkzaamheden in de Stadstuin en deze mijlpaal heeft wethouder Alida Renkema vandaag gevierd met de eigenaren van de Stadstuin en andere belanghebbenden.

De eigenaren samen een notarisboom geplant in de stadstuin, een gift van de pro-vincie Overijssel, en een plaquette onthuld in de stadstuinmuur. Op de plaquette staan de namen van de partijen die de inrichting van de stadstuin mede mogelijk hebben gemaakt. In het voorjaar wordt de rest van het groen in de tuin gezet.

Groene ontmoetingsplek in binnenstad

In 2016 is gestart met de voorbereidingen voor de inrichting van de Stadstuinen. Dit zijn de tuinen van het Palthehuis, de tuin van Soer en de tuin rondom de Bombazijn. Doel was om de tuinen hun historische waarde terug te geven en ze zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Door de drie tuinen met elkaar te verbinden ontstaat er hartje binnenstad een groene ontmoetingsplek. De inrichting van de Stadstuin wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!