Start werkzaamheden Schipleidelaan

Op maandag 7 februari starten de werkzaamheden aan de Schipleidelaan. Al enkele jaren staat de kruising Schipleidelaan op de prioriteitenlijst verkeerskundige knelpunten van de gemeente Oldenzaal. Nu wordt de verkeersveiligheid voor zowel automobilisten als fietsers verbeterd. De Schipleidelaan is ongeveer twee en halve maand afgezet. Het omliggende gebied is bereikbaar via omleidingsroutes.

De Schipleidelaan is een belangrijke ontsluitingsroute tussen de Thij en andere delen van Oldenzaal en ligt op de route naar het Hulsbeek. Aangezien deze route als knelpunt wordt ervaren, zijn er oplossingen bedacht waaraan buurtbewoners, verkeerskundigen en andere belanghebbenden hebben meegedacht om de verkeerssituatie aan de Schipleidelaan en het kruispunt veiliger te maken.

Wat gaat er gebeuren?
Als eerst worden de rijbanen van de Schipleidelaan samengebracht. Hierdoor wordt de weg optisch smaller. De verwachting is dat er daardoor minder hard wordt gereden en de kans op ongevallen kleiner wordt. Daarnaast wordt het kruispunt met de Oude Almeloseweg kleiner gemaakt. Dat betekent meer overzicht bij het afslaan. Het tankstation krijgt een aparte doorsteek, waardoor draaien op het kruispunt niet meer nodig is. En tot slot komt er langs de Schipleidelaan een fietspad in twee richtingen. Deze sluit aan op het fietspad richting het crematorium en de rotonde met de Vondellaan.

Bereikbaarheid
De aannemer voert de werkzaamheden in fases uit om de overlast te beperken. Als eerst wordt de rijbaan aan de noordzijde vernieuwd. Gedurende deze fase is éénrichtingsverkeer mogelijk van west naar oost (richting rotonde). Te allen tijde blijft fietsverkeer langs de Schipleidelaan in 2 richtingen bereikbaar. Deze werkzaamheden duren onder voorbehoud (van bijvoorbeeld winterse weersomstandigheden) t/m 16 maart. Op bijgaande afbeelding staan de omleidingsroutes aangegeven. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden op 27 april gereed. Omwonenden worden tijdig geïnformeerd over de bereikbaarheid van het gebied.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!