Starterslening ook in 2021 mogelijk

Oldenzaal – In 2019 en 2020 zijn 30 startersleningen verstrekt. Daarnaast hebben nog eens 8 starters een toewijzingsbrief ontvangen, waarmee zij een starterslening kunnen afsluiten. De gemeenteraad heeft besloten in 2021 € 200.000 in te zetten voor nog eens 5 extra startersleningen. Door de afschaffing van de overdrachtsbelasting worden de kansen op een koopwoning voor een starter in 2021 vergroot.

Met de starterslening worden de mogelijkheden van een starter op een koopwoning in Oldenzaal vergroot. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek. Deze aanvullende lening kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen. Iedereen in Oldenzaal die nog niet eerder een woning heeft gekocht, kan de starterslening aanvragen. Op dit moment zijn lopen nog 8 aanvragen bij SVn, de organisatie die de starterslening uitvoert voor de gemeente. Met het extra budget kunnen nog ongeveer 5 leningen worden verstrekt.

Andere maatregelen

Door de afschaffing van de overdrachtsbelasting worden de kansen op een woning voor een koopstarter in 2021 vergroot. De verlening van de starterslening is niet de enige maatregel in Oldenzaal. Het college zet ook in op meer woningaanbod door nieuw- en verbouw in bijvoorbeeld De Stakenbeek en De Graven Es. Het doel is om jongeren en starters meer kansen te bieden op een woning in Oldenzaal, zodat Oldenzaal een aantrekkelijke woonplaats is en blijft voor iedereen.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!