Tegels eruit, groen erin; Wie verdient er een nieuw aangelegde groene voortuin t.w.v. € 1.000?

Oldenzaal – Ook dit jaar organiseren WBO Wonen, Zone.college en de gemeente Oldenzaal weer een actie voor tuineigenaren of huurders met een versteende voortuin. Uit alle aanmeldingen worden drie winnaars geselecteerd. De voortuinen van de drie winnaars worden opnieuw ontworpen en komend voorjaar aangepakt door scholieren van het Zone.College. Meedoen kan nog tot 13 december 2021.

Groen en gezond Oldenzaal

Met deze actie willen we meer bewustzijn creëren op het gebied van klimaatadaptieve tuinen. Groenere tuinen verkleinen de kans op wateroverlast, hittestress en droogte. Door tuinen te onttegelen werken we samen aan een groen en gezond Oldenzaal!

Veranderend klimaat

Het klimaat verandert en naar verwachting komen hevige regenbuien en hittegolven steeds vaker voor. Dat kunnen we voor een groot deel niet meer voorkomen, maar we kunnen ons er wél aan aanpassen. Bijvoorbeeld door tegels uit de tuin te halen en meer groen te planten of een regenton aan te schaffen. Regen trekt bij versteende tuinen namelijk slecht in de grond en kan daardoor voor wateroverlast zorgen. In de zomer zorgen tegels juist voor meer warmteoverlast, een beplante tuin is gemiddeld vier graden koeler.

Aanmelden

Bent u of kent u iemand met een versteende voortuin, die een groene voortuin goed kan gebruiken? Meld u dan aan!

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!