Terug naar oude verkeerssituatie: Groote Markt niet toegankelijk voor auto’s

De afgelopen tijd was het rustig op straat. Om die reden heeft de gemeente tijdelijk de Groote Markt open kunnen stellen voor alle verkeer. Dat was handig voor de klanten van afhaalservices van de horeca en de horecaondernemers zelf, die zo gemakkelijk konden inladen voor het bezorgen. Nu het weer drukker wordt op straat gaan we terug naar de ‘oude’ verkeerssituatie en zijn auto’s op de Groote Markt niet toegestaan. Met uitzondering van de horecaondernemers, die met hun eigen auto’s nog t/m 31 mei de Groote Markt op mogen met een ontheffing.

Horecaondernemers met een ontheffing mogen t/m 31 mei nog wel met eigen auto de Groote Markt oprijden om hun onderneming te bereiken. Aangezien veel horecaondernemers in deze corona-tijd maaltijden rondbrengen om hun werk te blijven uitoefenen. Na 31 mei gaan de terrassen waarschijnlijk weer aangepast open, waardoor rijden op de Groote Markt niet meer toegestaan is (buiten de normale venstertijden om). De afgelopen tijd was rijden op de Groote Markt ook tijdelijk toegestaan voor klanten. Nu het weer drukker wordt op straat en verkeersveiligheid altijd voorop staat, gaan we terug naar de ‘oude’ verkeerssituatie.

Genoeg parkeerplekken in de binnenstad
Gelukkig zijn er in de binnenstad veel andere parkeergelegenheden voor klanten, zoals bij het Citadel, parkeergrage de Driehoek, de Kloosterstraat, de Ganzenmarkt, etc. Op die manier kunnen klanten alsnog met de auto maaltijden afhalen in de binnenstad.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!