Thorbeckestraat Oldenzaal 10 dagen afgesloten door werkzaamheden

Oldenzaal – Na vaststelling van de prioriteitenlijst door de gemeenteraad eind maart, ligt er nu een duidelijk overzicht van de verkeersknelpunten in Oldenzaal.

Bij deze vaststelling is besloten de Thorbeckestraat als een van de eerste knelpunten aan te pakken. De werkzaamheden zijn vandaag, 11 juni begonnen en zouden volgens planning 21 juni klaar zijn.

De Thorbeckestraat is de verbindingsweg tussen de N342 richting Hengelo en de N343/N736 richting Weerselo/Rossum. Het is een drukke straat en veel verkeer overschrijdt hier de maximumsnelheid van 50 km/u. Daarnaast is de staat van het onderhoud van het asfalt niet goed en is er op dit moment alleen een onderbroken kantmarkering aanwezig. Het gevolg is een gevoel van onveiligheid voor fietsers, hoge geluidsbelasting en een onveilige ontsluiting van de aanliggende woningen en uitritten. Om de snelheid te kunnen beperken zijn verkeersmaatregelen nodig.

Omdat de Thorbeckestraat wordt voorzien van de rode fietsstroken kan er nu door werk-met-werk te maken tegelijkertijd ook worden voldaan aan de wens van de omwonenden en ondernemers om het slechte asfalt te vervangen door geluidreducerend asfalt, de straatverlichting te vervangen en de trottoirs te herstraten.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!