Toon (10) start mondkapjes opruimactie in Oldenzaal

Oldenzaal – Het viel de tienjarige Toon op dat er ook in Oldenzaal veel mondkapjes rondzwerven. Samen met zijn vader, moeder en zusje staken ze tijdens een wandeling de handen uit de mouwen. Moeder Nicole plaatste een oproep op Facebook waarin ze andere Oldenzalers oproept om ook mee te helpen.

Een foto van het resultaat na een klein rondje wandelen plaatste moeder Nicole Schildkamp op Facebook met de oproep: “Misschien een challenge van maken? #Mondkapjesopruimenchallenge, wie doet er mee?”

Zwerfafval
Steeds meer mondkapjes worden zomaar weggegooid en zwerven op straat en in de natuur.
“Ook in Oldenzaal is de overlast van rondzwervende mondkapjes een probleem dat aandacht vraagt. Natuurlijk is het de bedoeling dat we gebruikte mondkapjes in de afvalbak gooien, helaas is dit niet altijd het geval. Dat Toon en zijn familie nu oproepen tot actie is een goed voorbeeld voor anderen, want alléén samen houden we Oldenzaal schoon.” aldus wethouder Duurzaamheid, Evelien Zinkweg-Ankoné.

Goed voorbeeld
Het Facebookbericht bereikte de gemeente en namens het college besloot wethouder Evelien Zinkweg-Ankone contact te zoeken met de familie om hen te bedanken en om te kijken of de gemeente kan ondersteunen.
Om gehoor te geven aan de oproep is de wethouder samen met Toon en zijn zusje Lola op pad gegaan om nog meer mondkapjes en ander zwerfafval in de omgeving op te ruimen.

Wie doet er mee?
Oldenzalers die willen meehelpen kunnen dit doen door zelf ook op pad te gaan en een foto van het resultaat op social media te delen met de hashtag #mondkapjesopruimenchallenge.

Denk bij het opruimen aan het volgende:
• Gebruik handschoenen of een grijper;
• Stop het in een afvalzak en sluit deze af;
• Gooi de afvalzak in de grijze restafval- of ondergrondse containers;
• Of gooi het in de gemeentelijke afvalbakken als het om een kleine hoeveelheid gaat.

Volle container
Wanneer inwoners na een opruimactie het afval niet in hun eigen container willen of kunnen gooien, dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente en halen we het op. Inwoners kunnen hiervoor contact opnemen via info@oldenzaal.nl of telefonisch via 0541-58 81 11.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!