Veilig fietsen in donkere wintermaanden? Licht aan!

Goede fietsverlichting is van levensbelang! De dagen worden korter en we fietsen vaker in het donker. Zonder fietsverlichting ben je vrijwel onzichtbaar voor automobilisten, dus zorg dat je gezien wordt! De landelijke fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’ is gestart.

In Oldenzaal werd de campagne afgetrapt met een fietsverlichtingsactie. Op donderdag 29 oktober stonden op de hoek van de Hyacinthstraat/Ada Kokstraat een fietsverlichtingsteam. Het team voerde gesprekken met fietsers over het belang van goede fietsverlichting en er werden oplaadbare fietslampjes uitgedeeld.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker
Het aantal fietsongevallen neemt toe. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Steeds meer mensen fietsen met licht. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft slechts de helft werkende fietsverlichting. Vaak onder het argument ‘vergeten’, lamp kapot, batterij leeg of ‘ze zien me toch wel’. Redenen genoeg om de norm ‘fiets mét verlichting’ te bevestigen en ons weer met elkaar in te zetten voor de fietsverlichtingscampagne.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(foto: VVN)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!