Verlenging fietssnelweg en aanleg rotonde Enschedesestraat

Oldenzaal – Meteen na de bouwvakvakantie start de gemeente Oldenzaal met wegwerkzaamheden aan de Enschedesestraat. Er wordt een rotonde aangelegd bij het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat. Daarnaast wordt het laatste deel van de fietssnelweg langs de Enschedese-straat verlengd. De nieuwe rotonde zorgt voor een veiliger kruispunt en de door de verlening van de fietssnelweg krijgt deze een duidelijk begin en einde.

Het verbeteren van het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat stond al een tijd op de prioriteitenlijst. Door de aanleg van een rotonde wordt de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker. Het verlengen van de fietssnelweg liet even op zich wachten doordat er eerst een noodzakelijke grondoverdracht moest plaatsvinden. Nu dat rond is, worden beide verbeteringen doorgevoerd.

Fietssnelweg F35
In 2019 is een groot deel van de fietssnelweg aangelegd. Deze is toen in één richting aangesloten op het fietspad. De fietssnelweg wordt nu gelegd tot het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat.

Planning werkzaamheden en afsluiting Enschedesestraat
De werkzaamheden starten, als alles gaat zoals gepland, in de week van 10 augustus en duren tot het einde van het jaar. Het deel waar de werkzaamheden plaatsvinden aan de Enschedesestraat is dus voor een lange periode afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er zijn echter goede omleidingsroutes in deze periode, via de Eektestraat en Burgemeester Wallerstraat, waardoor de overlast beperkt blijft. Informatie over omleidingen en bereikbaarheid van de woningen en bedrijven is voor de start van de werkzaamheden beschikbaar.

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!