Volgende week collecte voor het Diabetes Fonds

Oldenzaal – De Diabetes Fonds-collecteweek vindt plaats van 26 t/m 31 oktober. Door de coronacrisis is er dit jaar veel minder geld beschikbaar voor diabetesonderzoek. Daarom laten we de collecteweek op een aangepaste, extra veilige manier doorgaan, zodat we belangrijk onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes kunnen voortzetten.

Tijdens het collecteren houden we rekening met de RIVM-maatregelen. U kunt contant geld geven in de collectebus of makkelijk en veilig geven door middel van de QR-code op de collectebus. Heeft u de collectant gemist? Geef heel makkelijk, veilig en anoniem via de QR-code op de donatieflyer of geef eenmalig via diabetesfonds.nl/geven Alvast hartelijk dank!

Over diabetes
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes: 1 op de 14 mensen. Elke dag krijgen bijna 150 mensen de diagnose. Van hen heeft 1 op de 10 diabetes type 1, een vorm die je als peuter al kunt krijgen. Daarbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moet je met diabetes type 1 zelf de bloedsuiker regelen maar dat lukt nooit perfect. Je moet zelf meerdere keren per dag – en vaak nacht – de bloedsuiker meten, de dosis insuline berekenen en die toedienen via spuit of pomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Een regelmatig afwijkende bloedsuiker kan bij diabetes leiden tot blindheid en uitval van nieren, schade aan hart en bloedvaten en zenuwstelsel.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

(bron: Diabetesfonds)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!