Wie verdient de Beste Buur Bokaal in Oldenzaal?


Vanaf nu (9 juli 2019) kunnen inwoners uit de gemeente Oldenzaal een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 augustus. In Oldenzaal wordt de verkiezing Beste Buur Bokaal mogelijk gemaakt door gemeente, huurdersvereniging Blij Wonen en WBO Wonen. Het initiatief wordt in heel Twente opgepakt door de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten.

Waarom Beste Buur Bokaal?

De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Patrick Welman, burgemeester Oldenzaal: Samen zijn we Oldenzaal. En dat zeg ik niet zomaar, dat vind ik ook echt de kracht van Oldenzaal. Je kunt hier, samen met je familie, vrienden en buren fijn wonen, werken en leven. Goed noaberschap lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Met de Beste Buur Bokaal zeggen we eens per jaar ‘dank je wel’ tegen elkaar; dank je wel voor je goede zorgen, voor je noaberschap. Als burgemeester steun ik dit initiatief dan ook van harte.”

Wie komt in aanmerking?

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Daar moet wel een motivatie bij worden gegeven. Angelique ten Wolde, manager Wonen en Bedrijfsvoering bij WBO Wonen: “Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Mensen die iemand nomineren voor de Beste Buur Bokaal vragen we goed te onderbouwen waarom men vindt dat hun buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen.”

De stille kracht

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Tips? Mail ons! info@oogopoldenzaal.nl

Ons nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van oogopoldenzaal!